Як заробити на продажу квасу — з чого почати бізнес на квасі в літній сезон

615

З-за підвищеного відсотка захворюваності, більшість людей намагаються вести здоровий спосіб життя, включаючи в свій щоденний прийом здорове харчування і напої. Тому не що інше, як продаж квасу влітку може стати дуже прибутковим і перспективним бізнесом в порівнянні з штучними прохолодними напоями, адже справжній квас готується тільки з натуральної сировини.

У літній сезон продаж квасу на розлив стає прибутковим бізнесом, оскільки цей напій не тільки уталит спрагу, але і стане відмінним інгредієнтом для холодного супу.

Для цієї ідеї потрібні кеги або пересувні ролл-бари.

Зміст

  • 1. Свій бізнес на продажу квасу — з чого почати
  • 2. Важливі фактори продажу квасу
  • 3. Мінімальні стартові вкладення

1. Свій бізнес на продажу квасу — з чого почати

Для того щоб відкрити свій бізнес з нуля і почати заробляти на продажу квасу, необхідно пройти реєстрацію і отримати всі необхідні документи. Можна відкрити ІП або ТОВ. Чим відрізняється від ТОВ ІП і що краще вибрати для бізнесу читайте в цій статті.

У зв’язку з високою конкуренцією, потрібно заздалегідь подбати про ділянку для торгівлі. Прибутковою точкою вважаються прохідні місця, а саме: зупинки, платформи залізничні, ринки або жваві місця.

Продаж квасу в громадських місцях

2. Важливі фактори продажу квасу

Основними факторами продажу квасу є:

1. Справжній квас, який називається «живий», повинен розпродаватися за 2-3 дні, тому підходить тільки для жвавих місць.

2. Робити закупівлі у великих кількостях не рекомендується, нефільтрований квас підлягає реалізації до 7 діб, а фільтрований – до 30 діб та термін зберігання у нього відповідно більше.

Не натуральні напої зберігаються довше, та відповідно реалізація триватиме на рік, а от торгувати, такими напоями чи ні, вирішувати вам.

3. Смакові якості квасу теж відіграють важливу роль. Купувати справжній пастеризований квас краще у місцевого товаровиробника, це значно знизить транспортні витрати.

4. На сьогоднішній день у багатьох регіонах власники мають свої пивзаводи, які додатково виробляють квас. Але тут слід враховувати той факт, що за якість продукції перед споживачем відповідатиме саме продавець.

Таким чином, щоб убезпечити себе від ситуацій з неприємними наслідками, краще робити закупівлю напою у перевірених оптовиків або у заводів-виробників. Іншими словами, у тих, хто має дозвільні документи та сертифікат якості на продукцію.

3. Мінімальні стартові вкладення

Що стосується капіталовкладень, то продаж квасу влітку складе приблизно 100 000 рублів, куди входить:

  • оренда,
  • обладнання,
  • оформлення документів.

Сам квас коштує від 30 рублів за один літр. Вартість квасу на продажу складе від 90 рублів за один літр.

В результаті торгові націнки покажуть результат від 300%. А підсумкова прибуток бізнесу на квасі буде залежати від обраного місця, прохідності і відсутність конкурентів.