Як вибрати Фрезу

3-16-2019

Как выбрать Фрезу
Вибір фрези залежить від двох основних елементів майбутньої роботи – від того матеріалу, який необхідно опрацювати і від типу операції, яку необхідно виконати. А жорсткість системи впливає на конструкцію обраної фрези.
Також хочемо вам порекомендувати https://toolsua.com/
Виділяють наступні фрезерні операції – фрезерування уступів, пазів, торцеве і профільне фрезерування. Оброблювані матеріали об’єднуються в шість основних груп: чавун, сталь, сверхтвердая сталь, нержавіюча сталь, алюмінієві сплави, сплави жароміцні.
Для чорнової обробки і напівчистовій обробки при середній глибині подачі і різання підійде фреза з нормальним кроком.
Фрези з великим кроком застосовуються для обробки нежорстких заготовок для зменшення сили різання на верстатах з невеликою потужністю. При цьому виліт не перевищує 2хD, а глибина різання доходить до 25%. На малих подачах використовуються пластини з невеликою вагою і гострої ріжучою кромкою. При такій операції обробляються заготовки з тонкими стінками, прямокутні уступи і проводиться м’яке закріплення заготовки.
Максимальна продуктивність праці досягається при застосуванні фрези з дрібним кроком. У тому випадку, якщо необхідно здійснити тяжкий фрезерування з великою глибиною подачі і різання при максимальній швидкості знімання краще використовувати пластини з зміцненої кромкою.
При нестабільній роботі краще всього використовувати інструмент з середнім або великим кроком.
Для різання загартованих матеріалів краще використовувати пластини з великим розміром і з великим радіусом вершини. Для нежорстких деталей добре підійдуть шліфовані пластини, а для переривчастого різання і різання стружки – важкі пластини, виготовлені з міцного сплаву.
В залежності від умов роботи і типу устаткування необхідно вибирати той варіант, який зможе забезпечити найвищу продуктивність праці. Так для нового обладнання добре підійде фреза з дрібним кроком і великою кількістю зубів. На старому обладнанні для компенсації недостатньої жорсткості навпаки необхідно використовувати фрезу з меншою кількістю зубів.