Цукерки чорнослив з горіхами!!!!

Картинки по запросу Цукерки чорнослив з горіхами!!!!

Я перепробувала багато різних варіантів домашніх цукерок, але все ж з какао мені подобаються найбільше. У них виходить такий насичений шоколадний смак і приємна гіркота справжнього чорного шоколаду. Тільки, звичайно, дуже корисного, без добавок і навіть без цукру. Першим ділом готуємо пюре з чорносливу. В залежності від твердості сухофруктів вимочуємо їх або варимо до м’якості. Якщо є кісточка, то звільняємо чорнослив від неї. За допомогою блендера перетворюємо чорнослив в пюре. Фундук і мигдаль перемелюємо до стану борошна. Ця горіхова борошно додасть цікаву консистенцію і смак шоколадним цукеркам, хоча і спритно замаскується. Тепер ставимо каструлю на вогонь і розтоплюємо масло какао. До розтопленого масла какао додаємо кленовий сироп. Також хочемо вам порекомендувати https://solodea.com.ua у нас на сайті самі смачні цукерки.

Я використовую його в якості натурального підсолоджувача. Замість нього легко можна взяти сироп агави, топінамбура. Мед нагрівати не радять, а цукор класти мені не хочеться. Ще як варіант, можна використовувати порошок стевії, але вона має специфічний присмак, який не всім подобається, хоча і безсумнівно корисна. Я завжди роблю цукерки на кленовому сиропі і результатом дуже задоволена. Потім насипаємо какао, добре все перемішуємо. І наостанок додаємо пюре з чорносливу і «горіхову борошно». Все добре перемішуємо і відразу вимикаємо вогонь. Наша шоколадна суміш для цукерок готова, залишилося тільки розкласти її по формочках. Хочу звернути увагу на такий нюанс, якщо масу перетримати на вогні, то масло какао як би починає відшаровуватися від шоколадної маси і суміш стає неоднорідною. На смак цукерок це ніяк не впливає, вони все як і раніше божественні.

Просто при застиганні у формі залишаються білі розводи від застиглого масла какао. Мені навіть знайома сказала, що так ще цікавіше, як ніби сніжок лежить. Але мені хотілося домогтися такої однорідної структури і кольору, як у магазинних цукерок. Тому в такому випадку масу потрібно відразу знімати з вогню. Дуже оперативно розкладаємо суміш по формочках, так як вона застигає прямо на очах. Заповнені формочки ставимо в холодильник до повного застигання цукерок. Коли домашні шоколадні цукерки з чорносливом і горіхами застигнуть, дістаємо їх акуратно з формочок і пригощаємося . Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 400 г цукерок. Вистачить і Вам поїсти і в гості з собою взяти в якості корисного частування.